Eurythmietherapie

Eurythmietherapie is een bewegingstherapie

Zoals de natuur, de planten en de dieren vol zijn van bewegingen en ritme, zo is ook de mens vol beweging en ritme. In de natuur vind je de ritmes van eb en vloed, dag en nacht, de wisseling van de seizoenen en het weer. Diep besloten in de organen van de mens komen deze ritmes terug. De ritmes en bewegingen zijn op elkaar afgestemd.

Wanneer er een verstoring is in deze afstemming, kunnen er gezondheidsklachten ontstaan.

De bewegingen van de eurythmietherapie zijn erop gericht een genezingsproces op gang te brengen. Zoals bij het stemmen van een instrument,  kunnen de bewegingen de mens helpen om weer in harmonie te komen. Ze wijzen de weg naar de innerlijke krachten om het eigen genezingsproces op gang te brengen.

Zo kun je de weg terug vinden naar je eigen zijn,  je oorsprong van wie je bent en kun je je eigen ritme hervinden.

De therapie kan veel inzichten brengen en een steun zijn bij de eigen ontwikkeling en het genezingsproces.  “De bewegingen van de eurythmie werken door in de nacht en helpen de mens zichzelf te helpen.”

Voor welke klachten?

Voorbeelden van klachten waarbij eurythmie goed werkzaam kan zijn: verminderde weerstand, vermoeidheid, slapeloosheid, burn-out, ademhalingsproblemen, spanningen, angsten, problemen op de werkvloer, oogproblemen, te hoge/ te lage bloeddruk, hartproblemen, reuma, multiple sclerose, ondersteuning bij zwangerschap en nog veel meer.

De eurythmietherapie voor kinderen wordt individueel aangepast aan hun leeftijd en behoeften, zodat de oefeningen behalve genezend ook leuk kunnen zijn! In de therapie wordt vaak het het ‘eigen ikje’ van het kind aangesproken, wat diep kan doorwerken. Het lichaam en de ziel van het kind weten vaak zelf heel goed wat er nodig is, er worden processen in gang gezet, wat soms voor kleine wondertjes kan zorgen.

Voorbeelden van klachten waarbij eurythmie voor kinderen kan helpen zijn: Angsten, concentratieproblemen, overmatig druk gedrag, gebrek aan zelfvertrouwen, verkeerde houding, ademhalingsproblemen, allergie, slaapproblemen, moeilijk aarden,

bedplassen, problemen bij tanden krijgen, moeite met het ervaren van links/rechts, dyslexie, oogwijkingen etc..

Bij een reeks van 7 maal een therapie sessie kan bij kinderen al veel worden bereikt.

Tarieven

Volwassenen 65 euro (45 min)   |  Kinderen 45 euro (30 min)

verslag: €15 per verslag  Vergoeding uit het aanvullend pakket, raadpleeg uw zorgverzekering