Our essential nature is happiness

Ramana Maharshi

Energetische therapie  

*psychosociale lichaamsgerichte therapie*

Je lichaam laat zien wat er scheelt, zonder dat je iets hoeft te vertellen. De energetische therapie helpt mij te laten zien en waar te nemen waar er iets stagneert.

Samen met jou kunnen we ontdekken waar je tegenaan loopt en waar je het meest bij geholpen bent. Een behandeling tijdens de therapie kan je ondersteuning bieden.

De behandeling gebeurt op een ontspannen wijze. Ik kan je met mijn handen behandelen en je zo helpen ontspanning en meer bewustzijn te helpen vinden in de aard van je probleem. 

We kunnen samen onderzoeken waar je op vast loopt, in je denkwijze, waar je wellicht met schuldgevoelens loopt naar een ander of naar jezelf, of waar er bijvoorbeeld gevoelens van onmacht , boosheid of pijn en verdriet zijn. Alles is mogelijk. Het is menselijk en alle gevoelens mogen er zijn en hebben hun bestaansrecht. Wanneer je de moed en kracht in jezelf kunt vinden om met liefdevolle aandacht naar je pijnlijke gevoelens te gaan kan er heling plaatsvinden.  

Helen is aanwezig zijn bij alles wat je voelt, contact maken met die plekken in jezelf die je eerder te eng vond om naartoe te gaan en stapje voor stapje terugkomen bij de plaatsen in jezelf waar je jouw energie had teruggetrokken. Heling is het brengen van bewustzijn, vertrouwen, licht, ruimte, liefde en helderheid op plaatsen waar deze op de achtergrond zijn geraakt. Zoals Rudolf Steiner zegt “de geest”  is altijd liefde, alleen lichaam en gevoel kunnen zich soms hierin terugtrekken. 

Sommigen gevoelens , emotie’s en denkwijzen kunnen in de weg staan om je goed te voelen en je leven ten volle te kunnen leven. “ The wound is the place where the Light enters you”  zoals Rumi zegt. Er kan een opening  naar je eigen kracht plaatsvinden. Daar waar pijn is, is ook de ingang naar het licht.

Do not feel lonely, the entire universe is inside you

Rumi

We zijn zo sterk als mens wanneer we kunnen beschikken over onze eigen licht.

Met zachtheid en liefde kunnen we onszelf helpen om weer dichter bij onze ware aard te komen. We dragen het hele universum in onszelf. 

In man’s inner organism we have an image of the entire cosmos. 

Rudolf Steiner.

   Behandelingen die ik toe kan passen zijn:
  • Aura healing en chakra behandeling. 
  • Regressie  therapie naar gebeurtenissen uit het verleden of om je bewust te worden van oude familie patronen of patronen die verder in het verleden liggen, generatie’s lang. 
  • Innerlijk kind regressie therapie
  • Ondersteuning met Bachbloesemtherapie 
  • Ondersteuning met EEN energetica therapie, druppels ontwikkelt uit mineralen, edelstenen en lichttherapie. 
  • Vergevingssessie, vaak blokker je omdat je jezelf vaak onbewust niet hebt kunnen vergeven en schuldgevoelens hebt of omdat je een ander niet kunt vergeven. 
  • Ankh behandeling: een krachtige behandeling om los te laten en tegelijk op te laden.De Ankh, is een oeroud hulpinstrument dat werd gebruikt om te genezen door Egyptische genezers.Deze instrumenten kunnen versterkend werken.
  • Begeleide Meditatie gericht op een specifiek probleem of klacht.
  • Ademhalingstechnieken

Binnen de therapie zijn kennis en behandelwijzen samengevoegd vanuit de Oosterse, de Chinese, de Westerse, de Tibetaanse en de Egyptische geneeskunde. De energetische benadering heeft ook een preventieve werking, veel fysieke klachten worden vooraf gegaan door verstoringen op een subtiel en energetisch niveau.

Tarieven

Consult 60 min 75 euro

voor vergoeding uit het aanvullend pakket, raadpleeg uw zorgverzekering